Övriga bolag inom Effekt-koncernen

Meny

Effekt förvärvar Global!

20181017

 

GLOBAL FASTIGHETSSERVICE AB BLIR ETT HELÄGT DOTTERBOLAG TILL EFFEKT SVENSKA AB FRÅN DEN 12 OKTOBER 2018.  TOTALT KOMMER EFFEKT OMSÄTTA CIRKA 150 MILJONER KRONOR OCH SYSSELSÄTTA CIRKA 300 MEDARBETARE 2019.

Med 30 års branscherfarenhet är Global ett av Stockholms äldsta och största företag inom fastighetsservice. Företaget har ca 110 anställda och ca 55 Mkr i årsomsättning. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva, Stockholm, och företaget verkar över hela Storstockholm. Global är stolt leverantör och partner med bland annat Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, Stena Fastigheter, Vasakronan, Huge Bostäder, JC Decaux med flera.

-Vi är väldigt nöjda och trygga med att det är Effekt som förvärvar Global, säger Birgitta Wikdahl och Anita Lundqvist som har ägt företaget sedan 2012. Det känns mycket stimulerande och spännande att få vara en del av Effekts fortsatta utveckling.

-Vi är otroligt stolta och glada över att få ta över som ägare av Global säger Mikael Wallner, VD på Effekt och Global. Global är ett välskött företag med mycket gott renommé, många duktiga medarbetare och starka partnerskap med viktiga och intressanta kunder. Vi ökar nu sålunda vår närvaro i Stockholmsområdet samt stärker Effekt med viktig kompetens. Det är dessutom extra glädjande att Birgitta och Anita kvarstår i Effekt koncernen.  De kommer även ingå i företagets ledningsgrupp. Tillsammans blir vi ett ännu bättre företag för såväl kunder, leverantörer som anställda - Och vi på Effekt kommer fortsätta vårt arbete med att alltid sätta kundupplevelsen i fokus säger Mikael avslutningsvis”.

För mer information:

Mikael Wallner, VD, Effekt Svenska AB, Global Fastighetsservice AB, mikael.wallner@effektab.se, 072-070 61 55

Elias Melki, Huvudägare, Effekt Svenska AB, elias.melki@effektab.se, 070-550 12 02

Birgitta Wikdahl, Global Fastighetsservice AB, birgitta@globalfast.se, 073-633 91 90                                                                                                       

Anita Lundqvist, Global Fastighetsservice AB,  anita@globalfast.se, 073-633 91 84

 

Effekt Svenska AB med dotterföretagen Global Fastighetsservice AB och TKS Total Klottersanering i Sverige AB levererar fastighetsservice med hög kvalitet, flexibilitet och effektivitet som sätter kundupplevelsen i fokus. Effekt ska alltid arbeta så att våra leveranser anses vara det bästa valet och vi ska säkerställa ett långsiktigt och hållbart partnerskap med våra kunder. Effekt ska leverera till Företag, Kommuner och Landsting i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna och Södertälje. Effekt koncernen har sitt ursprung sedan 1989, omsätter inklusive dotterbolag ca 150 Mkr och sysselsätter ca 300 medarbetare. Företaget är AAA-ratad, Svanenmärkt, ISO 9001 och 14001 certifierad samt Auktoriserad Serviceleverantör.